Een rolluik vinden is niet gemakkelijk. Er zijn veel verschillende opties en dan wil je ook nog een rolluik dat mooi past bij jouw interieur. Aan de andere kant wil je wel optimaal genieten van de functies die een rolluik hoort te hebben. Gaat dat samen? Jazeker! Wij vertellen je hieronder welke opties je hebt als het op rolluiken aankomt.

Materiaal

Als je rolluiken gaat kopen moet je eerst kiezen van welk materiaal je wil dat je rolluiken gemaakt worden. Er zijn twee opties:

  •       Allereerst zijn er kunststof rolluiken. Van beide materialen is dit de goedkoopste optie. Ze beschermen goed tegen zonlicht maar hebben verder geen functie.
  •       Ten tweede kun je ervoor kiezen om rolluiken van aluminium aan te schaffen. Deze beschermen tegen zonlicht maar ook tegen kou en inbraak. Ze zijn bijna onmogelijk te doorbreken voor inbrekers. Vaak slaan deze bij het aanzicht van rolluiken het huis al over.

Kleuropties

Er zijn veel verschillende opties als het op kleur aankomt. Ook hierin speelt het materiaal een factor. Bij kunststof rolluiken kan je zelf bepalen in welke kleur van de regenboog je ze wil hebben zodat de rolluiken aansluiten bij jouw interieur. Bij aluminium rolluiken is de keuze breed maar wel gelimiteerd. De kleuropties kunnen zelfs per rolluik verschillen. Zo heb je bijvoorbeeld de Heroal rolluiken. Deze is er in de kleuren: wit, grijs, antraciet, crème wit, blank aluminium, beige, crème, naturel en bruin. Een ander rolluik uit dezelfde serie, namelijk de heroal hk842 rolluiken zijn er in de kleuren: antraciet, antraciet metallic, bruin, crème, crème wit, donkergroen, grijs, grijs aluminium, licht beige, naturel, staalblauw, wit. Zo zie je dus dat de kleur per rolluik kan verschillen. Wel zijn er altijd genoeg kleuropties om een kleur te vinden die bij jouw stijl aansluit. Om te bepalen welke kleur jij het mooist vindt zou je langs kunnen gaan bij een aanbieder van rolluiken. Zij kunnen je meteen adviseren over het soort rolluik dat bij jouw woning past.

Plaatsing

Met plaatsing bedoelen we niet de locatie waarop ze geplaatst worden maar de manier waarop, want daar heb je ook verschillende opties in. Er zijn drie manieren waarop een rolluik geplaatst kan worden.

  •       De eerste optie heet inbouw. Dat betekent dat er bij de bouw van het huis, rekening is gehouden met het plaatsen van rolluiken. Dan is er in de muur van je huis een ruimte waarin het rolluik past.
  •       De volgende optie heet opbouw. Hierbij zijn het kozijn en het rolluik samengevoegd zodat je niet duidelijk ziet dat er rolluiken zitten als deze niet gesloten zijn.
  •       De laatste optie is voorzet. Hierbij zit er boven je raam een soort kast waarin het rolluik is opgeborgen als ze open zijn. Dit is dus wel altijd zichtbaar aan de buitenkant van je huis.

Wanneer je rolluiken gaat kopen kun je al deze opties in acht nemen op zo te komen tot rolluiken die perfect aansluiten bij jouw interieur en stijl.