Chiptuning auto is iets waar veel autoliefhebbers voor kiezen. Het is een fijne en subtiele manier om meer rendement uit de motor van je auto te halen. Maar voordat je de keuze maakt voor chiptuning auto, is het goed om wat meer kennis te vergaren. Hieronder daarom wat voordelen van chiptuning!

Meer vermogen winnen, betere koppel

Door aanpassing van het programma, win je vermogen. Wel is het afhankelijk van bepaalde factoren hoeveel vermogen je wint. Bij turbovermogen kan chiptuning van je auto zorgen voor wel 20 % extra vermogen. En dat merk je natuurlijk. Door het betere vermogen gaat ook de acceleratie omhoog. Heerlijk toch?

Bij normaal gebruik bespaar je brandstof met chiptuning

Wanneer je normaal rijdt, wil het nog wel eens zo zijn dat je ook bespaart op je brandstof. Dit voordeel zou je niet verwachten, maar toch is het zo.

Belangrijk voordeel: geen gerommel met het motorblok van je auto

Het opvoeren van het vermogen en daardoor de snelheid en acceleratie van je auto kan op veel verschillende manieren. Het is echter zo dat je met veel vormen van opvoeren schade aan het motorblok kunt aanrichten. Zeker wanneer je het opvoeren hebt laten doen bij een partij die er niet ervaren in is. Bij chiptuning wordt er niet gerommeld. Zeker niet wanneer je chiptuning laat verrichten bij een ervaren expert op dit gebied!