heatsave

Het wordt steeds belangrijker: energiezuinig wonen. Het scheelt namelijk veel geld, het is goed voor het milieu en het verminderen van CO2-uitstoot is belangrijk voor de toekomst van onze kinderen. Een elektrische verwarming wordt meestal bestempeld als een duur apparaat dat niet milieuvriendelijk is. Maar de laatste jaren zijn ze een stuk energiezuiniger en goedkoper in aanschaf geworden dan ooit. Hieronder zetten wij 5 redenen onder elkaar waarom een energiezuinige straalkachel handig is om te nemen.

1. Minder CO2-uitstoot = een beter milieu, een betere aarde

Een energiezuinig huishouden is een goed begin om de wereld en het milieu te verbeteren. Ook heeft het huis dan een gunstig energielabel. Hoe gunstiger het energielabel, hoe makkelijker je het huis in de toekomst kunt verkopen. Alhoewel het soms moeilijk kan zijn om de eerste stap te bedenken naar een energiezuinig huishouden. Een straalkachel is eenvoudig te gebruiken en is de afgelopen jaren steeds meer energiezuinig geworden. Handig als eerste stap richting een energiezuinig huishouden!

2. Goed voor de portemonnee!

Minder CO2-uitstoot zorgt voor vermindering in de kosten. Als je minder energie verbruikt zal je ook minder te hoeven betalen, zo ook bij een energiezuinig straalkachel. Op de langere termijn zal je ook de kosten die je hebt geïnvesteerd in een energiezuinig huishouden weer terugverdienen.

3. Bespaar de moeite

Een straalkachel is eenvoudig overal naartoe te verplaatsen en zorgt er direct voor dat het warm is binnen de ruimte waar je het neerzet, handig voor tijdens de koude dagen dus! Een straalkachel bevat geen opslag van gevaarlijke brandstoffen of gassen en geeft geen geuren af.

4. Geen onderhoud

Omdat een energiezuinig kachel duurzaam is, geen bewegende onderdelen bevat en voor een langere tijd te gebruiken is zal je niet zoveel kosten uit hoeven te geven aan het onderhoud. Wat normaal misschien wel zou zijn met een normale cv-ketel bijvoorbeeld.

5. Wees gelukkig!

Een energiezuinig straalkachel was de eerste stap naar een energiezuinig huishouden. Een goed gevoel geeft dat toch? Het zijn de kleinste dingen die een bijdrage kunnen leveren en een verbetering brengt in het milieu. Ondertussen werk je ook aan een toekomst waar het milieu beter zal zijn.