beach boat

U heeft lang getwijfeld maar gaat het nu toch echt doen; een rubberboot kopen. Door het stevige rubber kan deze boot goed tegen een stootje. En door de stootlijst die rondom de boot zit word schade aan de zij- en voorkant van uw boot behoedt. Omdat de boot licht van gewicht is, is deze makkelijk te vervoeren. Om deze reden wordt een rubberboot ook vaak meegenomen op vakantie of naar een andere plek waar u kunt varen.

Waar op te letten bij het kopen van een rubberboot?

Bekijk eerst goed of u een rubberboot op het oog heeft of een rib. Deze boten lijken erg op elkaar. Echter heeft een rib een harde onderkant waar een rubberboot een zachte onderkant heeft. Een rubberboot kan zowel een verharde als een airdeck vloer hebben. Kijk ook naar het bedrag dat u wil uitgeven voor de rubberboot. Indien u met meerdere personen wilt gaan varen zal de kans groot zijn dat u meer geld kwijt bent dan voor een rubberboot waar u met minder personen op kan varen.

Buitenboordmotoren voor rubberboten?

Op een rubberboot zit een buitenboordmotor. Deze dient zowel als roer als voor het voortduwen van uw boot. Deze zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Zorg dus altijd dat uw buitenboordmotor bij de maat van uw rubberboot past. Buitenboordmotoren kunnen omhoog geklapt worden. Dit kan handig zijn wanneer uw buitenboordmotor verstopt raakt door bijvoorbeeld waterplanten, zoals wier. Ook wanneer u in ondiep water terecht komt of bij het aanleggen van uw boot kan het omhoog klappen van de motor noodzakelijk zijn.

Bent u opzoek naar een erkend bedrijf voor het kopen van uw rubberboot?

Weet u al precies wat voor soort rubberboot en buitenboordmotor u wil hebben maar bent u nog opzoek naar een erkend bedrijf waar u deze kunt kopen? Of u kunt via Google onderzoek doen naar een erkend bedrijf. Vergelijk ook de service en prijzen van verschillende speciaalzaken. En kijk ook naar ervaringen van voorgaande kopers over het bedrijf.

Heeft u nog vragen of twijfels?

Het is begrijpelijk dat u nog twijfels heeft welke rubberboot voor u gepast is of welke buitenboordmotor u het beste kan aanschaffen. Vooral als u nog niet eerder een rubberboot heeft aangeschaft kan dit een lastige keuze zijn. Bij een watersport speciaalzaak kunnen ze u voorzien van voldoende informatie en u verder helpen met alle vragen of twijfels die u nog heeft. Of u een boot en/of motor adviseren. Ook hebben de meeste watersport speciaalzaken een showroom waar u verschillende rubberboten en buitenboordmotoren direct kan bekijken.