baby shower

Een babyshower is een ontzettend leuk moment voor de aanstaande moeder. Ze wordt namelijk door haar beste vriendinnen, zussen en misschien wel moeder verrast met een gezellige middag of avond. Voor de grote mijlpaal in haar leven, wordt ze nog eens goed in het zonnetje gezet. En daarom wil je natuurlijk wel dat de babyshower vlekkeloos verloopt. Ben jij de aangewezen persoon om de babyshower te organiseren voor je beste vriendin, zus of dochter? In deze blog geven we je een aantal tips die je vast en zeker goed kunt gebruiken!

Regel écht leuke cadeaus

Bij een babyshower horen cadeaus. En natuurlijk wil je de aanstaande moeder verrassen met een cadeau waar ze echt iets aan heeft. Daarom is het slim om te overleggen over de cadeaus die jullie gaan geven. Zo kan de toekomstige moeder een heleboel handige spulletjes aan de babyuitzet toevoegen. Weet de moeder of zus van de aanstaande moeder toevallig dat ze een prachtige, luxe luiertas op het oog heeft? Dan kunnen jullie er natuurlijk ook voor kiezen om allemaal geld in te leggen en dit mooie cadeau samen voor haar aan te schaffen. Ook een pretecho is een prachtig cadeau om te geven. Het hangt er een beetje vanaf op welk moment in de zwangerschap de babyshower wordt gehouden, maar een pretecho kan op verschillende momenten worden gemaakt. Tijdens de pretecho krijgen de aanstaande ouders hun kindje te zien, en krijgen ze een aantal foto’s en een filmpje mee naar huis. Zo kunnen ze nog lang genieten van dit moment! Een pretecho laten maken in Oud Beijerland kun je bijvoorbeeld doen bij Pretecho&zo.

Niet te veel activiteiten

Activiteiten tijdens een babyshower zijn hartstikke leuk. Zo kun je bijvoorbeeld rompertjes versieren, de naam of geboortedatum van de baby raden of oude babyfoto’s raden. Houd er wel rekening mee dat er voldoende tijd overblijft om gezellig te kletsen, eten en drinken. Bovendien zal de aanstaande moeder iets eerder moe zijn dan normaal, dus laat de babyshower niet al te lang duren. Zo zal ze er optimaal van kunnen genieten!

Laat iedereen een lekker hapje of drankje meenemen

Het kost veel tijd om zelf een tafel boordevol met lekkere hapjes te maken. Daarom is het slim om iedereen iets mee te laten nemen. Stem met elkaar af wat iedereen meeneemt, zodat er een goede balans tussen verschillende hapjes en drankjes ontstaat.

Maak foto’s

Het is ontzettend zonde als je vergeet om foto’s te maken. Als je wat leuke foto’s maakt, kan de aanstaande moeder hier nog lang plezier van hebben. Je kunt er ook voor kiezen om een polaroid camera op tafel te leggen, zodat iedereen zelf foto’s kan maken.

Een goede planning

Tot slot is het heel belangrijk om goed te plannen. Maak een whatsapp groep aan om alles te bespreken met de andere vrouwen, en zorg voor een goede smoes zodat de babyshower echt een verrassing blijft. Verstuur de uitnodigingen ruim op tijd en kies een thema om de versiering op af te stemmen. Tot slot is het leuk om creatief te zijn en leuke verrassingen te verzinnen voor de aanstaande moeder. Leg bijvoorbeeld een gastenboek klaar waarin iedereen lieve wensen kan schrijven.