Schilderij

De slaapkamer is de ruimte in je huis waar je helemaal tot rust komt. Maar dit betekent niet dat deze ruimte niet mooi ingericht mag worden, maar dit kan best lastig zijn. Zeker wanneer je een kleine slaapkamer hebt. Wat ga je dan doen met je bed, je kledingkast en ga je een bureau in je slaapkamer plaatsen? Om te helpen met het inrichten van een kleine slaapkamer hebben wij een paar tips op een rijtje gezet.

Niet te vol

Zeker wanneer je een kleine slaapkamer hebt, moet je deze ruimte niet te vol zetten. Natuurlijk een bed kan niet ontbreken in een slaapkamer, maar kijk goed of het slim is om een grote kast neer te zetten. Want misschien wordt de doorgang weer te smal om op je gemak naar je bed te gaan. Heb je dan het gevoel dat je muren te kaal zijn? Hang dan een mooi schilderij of meerdere fotolijsten op. Voordat je meubels gaat plaatsen is het slim om het uit te tekenen, zo weet je voordat je begint of het past. Je kan er ook voor kiezen om te werken met speciale meubels die je slaapkamer groter laten lijken.

Geen drukke kleuren

Een goede nachtrust is zeer belangrijk. Vaak helpt het niet om drukke en felle kleuren op de muur van je slaapkamer te hebben. Daarom is het slim om gebruik te maken van basiskleuren zoals wit, zwart en blauw. Probeer wel deze basis kleuren te combineren, zo kan je toch rust creëren maar heb je geen saaie slaapkamer. Elke kleur brengt een gevoel met zich mee en zorgt voor een bepaalde sfeer. Zo geeft blauw een rustgevend gevoel terwijl wit weer voor een ruimtelijk gevoel zorgt.

Maak gebruik van de details

Houd jij niet van een slaapkamer met basiskleuren en wil jij iets speciaals in jouw slaapkamer? Maak dan gebruik van details, kies er bijvoorbeeld voor om een mooie, opvallende stoel in de hoek te zetten of hang een abstract schilderij aan de muur. Hierdoor zal je toch een opvallende kleur op je slaapkamer hebben maar creëer je wel een rustige sfeer voor een goede nachtrust.