mannen kleding

De mode gaat nog steeds sneller dan de economie groeit. En toch wil iedereen verzorgd en zeker modieus voor de dag komen.

Trends

Was herfst en zeker winter voorheen de tijd van donkere kleding eendrachtig onze gemoedstoestand na een heerlijke zomer, tegenwoordig is dat anders. Zeker als we naar de trends in de mannenmode kijken. In de herfst en winter van nu draag je felle kleuren. Geel, rood, blauw en groen, wie kleur draagt doet écht mee in het bos en in weer en wind. Felgroen, olijfgroen, karameltinten en roestbruin, dat is wat we geacht worden te dragen, het liefst gecombineerd met de basiskleuren zwart, blauw en grijs. Verder ‘mogen’ we onze witte sneakers ook in herfst en winter dragen. Maar wees gerust, ook geruite overhemden zijn weer hip net als de wollen (niet te verwarren dus met wollige) jas.

Bodywarmer

Ook in een sweater scoor je modepunten, want ook die gaat door van zomer naar herfst. Over veelzijdigheid gesproken, ook de bodywarmer draag je straks heel regelmatig. Eerst op overhemd, dan tussen jas en overhemd en als de kou snijdend wordt onder de jas. Mannen die indruk willen maken dragen in herfst en winter een simpele sjaal en niet zo verrassend is dat de donkere spijkerbroek voor de herfst -net als de eveneens donkere pullover- kleding is die je simpelweg moet dragen. Handschoenen draag je de komende maanden zeker ook. Volgens de deskundigen maak je daarmee je trendy outfit helemaal af. Hoe koud of warm het dan buiten ook is. Je doet ze gewoon aan.

Stoer

Volg je dit op, dan verdien je als man ook in de herfst het predicaat stoer. Want stoer is hét modewoord voor herfst en winter. Dat zal kledingmerk OWWW overigens erg goed doen. Dit merk levert immers kleding voor échte strijders, voor mannen die onverschrokken zijn en dagelijks de strijd met het leven aangaan. Stoere kleding dus. Misschien kan de man die wel stoer wil zijn maar niet stad en land af wil gaan om er modieus uit te zien gewoon een middag OWWW Amsterdam doen. Scheelt in elk geval heel veel tijd en is eigenlijk ook best wel stoer.