Shirt

T-shirts zijn wel in allerlei soorten, kleuren en maten te vinden. Maar welke soort T-shirts zijn er nou eigenlijk? Wil je bijvoorbeeld voor casual, hip, warm of sportief gaan? Lees het hier!

Basic T-shirts

Elke kledingkast moet wel een paar goede en mooie basic T-shirts bevatten. Deze T-shirts kunnen heel casual maar ook heel hip overkomen. Het ligt natuurlijk wel aan de combinatie die je maakt met andere kledingstukken. Wit is een goede basiskleur en kan met veel andere kleuren gecombineerd worden. Een wit basic T-shirt staat bijvoorbeeld goed op jeans of donker gekleurde broeken.

Polo T-shirts

Heb je binnenkort een wat nettere gelegenheid waar je bij moet zijn? Scoor dan een polo! Polo’s zijn T-shirts met een kraagje en wat knoopjes aan de bovenkant. Dit geeft een casual of nette uitstraling. Polo’s gaan goed samen met chino broeken, die ook een casual indruk geven. Neem bijvoorbeeld een grijze polo, een donkerblauwe chino en een paar witte sneakers. Op deze manier heb jij een perfecte outfit voor een casual gelegenheid.

T-shirts met lange mouwen

In de winter, waarin het wat kouder kan worden, kun je ervoor kiezen om een T-shirt aan te doen met lange mouwen. Ook hier heb je verschillende soorten van, denk bijvoorbeeld aan een basic T-shirt of een polo met lange mouwen. Mocht het nou echt heel koud worden kun je natuurlijk een T-shirt met lange mouwen onder een trui aan doen. Dan is het echt nog moeilijk om het koud te krijgen.

Ondershirt of tank top

Mocht het wat kouder worden kun je een ondershirt gebruiken voor onder je trui. Zo’n ondershirt kan net dat kleine verschil tussen warm en koud maken. Is het alleen fris buiten? Kies dan voor een tank top voor onder je trui. Deze zijn net wat minder warm dan normale ondershirts. Is het echt super lekker weer en is het zelfs te warm voor een T-shirt? Dan kun je gewoon een tank top als T-shirt dragen.

Sportshirts

Voor het sporten zijn er ook bepaalde shirts, zogenoemde sportshirts. Deze zijn vaak niet van katoen gemaakt maar van polyester. Polyester heeft namelijk wat voordelen voor tijdens het sporten, namelijk: het droogt snel, slijt nauwelijks, is luchtig en neemt vocht op. Dit is natuurlijk ideaal voor tijdens het sporten. Je wil namelijk niet een te warm T-shirt dragen.