Trouwring

Sieraden zijn er in vrijwel alle soorten en maten, maar de bekendste zijn toch wel de ringen. Ringen kunnen namelijk verschillende betekenissen achter zich hebben, zoals bijvoorbeeld een trouwring, een verlovingsring of een ring voor de sier.

Het soort materiaal van de ring

Het materiaal van een ring bepaalt de kleur van de ring. Ringen kunnen uit verschillende soorten materiaal bestaan, zoals: platina, palladium, titanium, goud of zilver. Het is natuurlijk helemaal aan jou om te kiezen welke kleur en materiaal jouw ring gaat worden. Maar ‘normaal’ goud is niet de enige kleur goud die er is. Goud kan verschillende kleuren krijgen, dit zijn bijvoorbeeld: geelgoud, zwartgoud, geelgoud, grijsgoud, groengoud en roségoud. Roségoud wordt als een van de mooiste kleuren van goud gezien en is erg populair.

Verlovingsringen

Verlovingsringen hebben een speciale betekenis achter zich, namelijk dat de persoon die de ring draagt binnenkort gaat trouwen. Deze ring wordt dan ook bij het huwelijksaanzoek aan de ander gegeven. Bij de verlovingsring wordt er vaak voor een grote en opvallende diamant gekozen. Dit om aan iedereen te laten zien dat je binnenkort gaat trouwen en om te laten zien dat je dus bezet bent. Door middel van deze grote diamant wordt er ook lekker met de ring gepronkt.

Trouwringen

Trouwringen worden bij het huwelijk pas aan elkaar gegeven. Dit kunnen andere ringen zijn dan de verlovingsringen. Trouwringen bevatten vaak ook geen diamanten. Dit kan natuurlijk wel. Voor jouw huwelijk heb je natuurlijk alles in eigen hand en kun je kiezen voor wat je wil. Het is maar net wat jij mooi vindt. Voor trouwringen kun je terecht bij een juwelier of specialist in trouwringen.

Sieraden schoonmaken

Heb je een paar wat doffe en zwarte sieraden in je sieradenkistje liggen? Maak deze schoon! Voor het schoonmaken van zilveren sieraden kun je zilverpoets, tandpasta of wat heet zout water gebruiken. Met zilverpoets en tandpasta kun je wat zachte doekjes gebruiken om de sieraden op te poetsen. Je kunt ook je zilveren sieraad ingewikkeld in aluminiumfolie in een bakje met warm water en zout leggen voor een nachtje. Wrijf hem de volgende ochtend op met een poetsdoek en hij glimt weer als voorheen.

Gouden sieraden hoor je anders schoon te maken dan zilveren sieraden. Gouden sieraden kun je met ammoniak schoonmaken. Neem een bakje warm water met wat ammoniak en borstel het sieraad hier in schoon. Ammoniak kan wel wat irritatie voor de huid veroorzaken, dus doe bijvoorbeeld latex handschoenen aan. Je kunt gouden sieraden ook schoonmaken met wat groene zeep. Na wat borstelen met groene zeep kun je het sieraad afspoelen en droog maken.