Shortlease

Weleens van shortlease gehoord? Dit is de perfecte leasevorm als je wel behoefte hebt aan mobiliteit, maar liever geen langlopende leasecontracten afsluit. Shortlease houdt het midden tussen full-operational lease en een huurovereenkomst en grootste voordeel van deze manier van leasen is dat je het contract eenvoudig per maand op kunt zeggen.

Leasecontract is per maand opzegbaar

Ondernemers lopen er toch wel vaak tegenaan. Er is wel mobiliteitswens, maar eerder voor kortere dan voor langere periode. En om in die wetenschap nou een contract voor meerdere jaren af te sluiten is ook niet verstandig. Deze manier van leasen is dan de oplossing. Je beschikt heel snel over de gewenste auto en kunt de leaseovereenkomst daarna gewoon elke maand opzeggen. Over flexibiliteit gesproken. Vaak kan een zo’n overeenkomst al met een minimale looptijd van een maand afgesloten worden, soms wordt een termijn van twee maanden aangehouden. Dit verschilt per leasemaatschappij. Wel hebben ze gemeen dat de overeenkomst steeds per maand opzegbaar is. Shortlease is vaak ook beschikbaar voor starters en zzp’ers en het aanbod auto’s dat beschikbaar is voor shortlease is vaak net zo groot als dat bij andere leasevormen.

Inclusief belasting, verzekering en pechhulp

Zoals gezegd profiteer je door voor deze manier van leasen te kiezen van de voordelen die normaal full-operational lease te bieden heeft. En dus is bij het maandbedrag dat je betaalt de verzekering, de wegenbelasting, onderhoud en reparatie, afschrijving, pechhulp en vervangend vervoer inbegrepen. Wat betreft pechhulp en vervangend vervoer kunnen de voorwaarden opnieuw verschillen per leasemaatschappij. Bepaalde maatschappijen kiezen er ook voor een aantal vrije kilometers per maand te hanteren. Voor de extra gereden kilometers wordt dan een vast bedrag per kilometer gerekend.

De auto wordt voor de deur afgeleverd

De leasemaatschappijen die dit aanbieden, bieden vaak een interessante brengservice aan. In dat geval leveren zij de auto bij je voor de deur af. Ook het regelen van shortlease kan heel snel. En dan heb je het eerder over uren dan over dagen. Zo kun je als onderneming dus echt steeds super snel inspelen op de wisselende mobiliteitswens.

Vaak maximum van een jaar

Je hoeft niet van tevoren een leasetermijn af te spreken, dit kan uiteraard wel. De meeste leasemaatschappijen hanteren een maximum van een jaar en dus een minimum van een of twee maanden. Bovendien geldt vaak dat hoe langer je leaset, hoe lager het bedrag dat per maand dat je kwijt bent. Of je bij de auto’s ook bijvoorbeeld een tankpas aanbiedt of winterbanden is maatwerk. Als je dat als ondernemer wilt dan kan dit, het is niet standaard bij de leaseovereenkomst inbegrepen.

Flexibiliteit

Je hebt dus aan de ene kant full operational lease en aan de andere kant autoverhuur. Full operational lease wil je niet vanwege de contractduur, huren vind je te vrijblijvend. Kies dan voor shortlease. Dit biedt de gezochte flexibiliteit, is heel snel te organiseren en als je wilt dan wordt de auto gewoon bij je voor de deur afgeleverd. Door het maandbedrag weet je precies wat de kosten zijn en je betaalt alleen zelf nog de kosten voor brandstof en eventuele verkeersboetes.