midden-amerika

Backpacken door Azië, een reis door Afrika heen… maar ooit gedacht aan een rondreis in Midden-Amerika? Niet zo populair als Azië of Afrika maar wel bekend bij de backpackers. In Midden-Amerika vind je de oorsprong van de Mayacultuur en authentieke Indianendorpen. Een reis vol cultuur, natuur en avontuur dus! Hieronder leggen wij uit wat je precies moeten weten voordat je een rondreis in Midden-Amerika doet!

Een rondreis in Midden-Amerika: handig om te weten!

  1. Visums

In Midden-Amerika krijgen Nederlanders een visa on arrival. Bij binnenkomst in een land krijg je dus een visum en daar hoef je zelf niets voor te regelen van tevoren. Bij de grensovergang kunnen ze wel vragen om een vliegticket voor de terugreis, zodat je kunt bewijzen dat je ook weer het land zult verlaten binnen de periode van het visum.

  1. Veiligheid

Midden-Amerika staat erom bekend dat het een onveilige regio is en dat het af te raden is als vakantiebestemming. Costa Rica, Panama en Nicaragua hebben een goede reputatie als het gaat om veiligheid, vooral in de toeristische gedeeltes. Er zijn natuurlijk hier en daar wel plekken dat je meer op je spullen moet letten, maar over het algemeen hoef je als reiziger niet teveel zorgen maken in deze landen! Ga vooral het gesprek aan met lokale mensen om erachter te komen wat de veiligste buurten van de stad zijn.

  1. Openbaar vervoer

In Midden-Amerika rijden er chickenbussen. Dit zijn de schoolbussen uit de Verenigde Staten en zijn overgebracht naar Midden-Amerika en een kleurrijke make-over hebben gekregen van de lokale mensen. De chickenbussen zijn goedkoop, maar zitten niet altijd comfortabel. Voor korte afstanden zijn ze dus ideaal. Voor lange afstanden kun je tickets regelen voor de luxere bussen of minivans bij het hotel of hostel waar je verblijft of bij een reisbureau. In de steden rijden er tuktuks en taxi’s die je soms wel samen moet delen met andere mensen. In de grote steden kun je een Uber bestellen, Ubers werken heel goed en zijn vaak goedkoop.

  1. De taal

De officiële taal is Spaans in alle landen van Midden-Amerika. De meeste lokale mensen kunnen in Midden-Amerika weinig tot geen Engels. Een cursus Spaans volgen is dan ook heel erg handig als je een rondreis in Midden-Amerika wilt doen!

 

Een rondreis in Midden-Amerika met Vámonos Travels!

Vámonos Travels is gespecialiseerd in rondreizen. Met de jarenlang ervaring en kennis die Vámonos Travels heeft opgedaan, adviseren zij jou alle mogelijkheden en helpen ze jou de perfecte reisroute voor jouw trip samen te stellen. Of je nou specifiek naar 1 land gaat of een rondreis in Midden-Amerika wilt doen, Vámonos Travels kan jou verder helpen!