Het is altijd de juiste tijd van het jaar voor een weekendje weg naar een vakantiepark op de Veluwe. Ik hou van het overal ontluikende groen in de lente en van de bonte kleuren in de herfst. In de zomer zoek ik een natuurplas op om af te koelen. In de winter warm ik me na het sleetje rijden in een gezellige kroegje aan een beker warme chocolademelk. De Veluwe heeft het voor mij allemaal: rust, ontspanning en natuur.

Vakantiepark Veluwe

Ik probeer minstens één keer per jaar een weekendje richting een vakantiepark op de Veluwe te gaan. Ik zoek een gezellig huisje uit op een vakantiepark midden in het groen. De fiets gaat uiteraard mee: het is nergens mooier fietsen dan in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Je kunt hier buiten het hoogseizoen uren fietsen zonder een mens tegen te komen. Als je geen eigen fiets mee kunt nemen, dan vind je overal in de omgeving huurfietsen die je per dag of voor het hele weekend kunt huren. Een toegangskaartje voor Park de Hoge Veluwe kost ongeveer een tientje. Voor dat geld kun je dan de hele dag genieten van al het moois dat het park te bieden heeft: prachtige, afwisselende natuur en met wat geluk spot je herten of ander wild.

Stedentrip

Na al dat fietsen is het tijd om wat cultuur te snuiven en daarna een gezellig restaurantje op te zoeken. Je vindt in de buurt van de Veluwe veel charmante Hanzesteden. Het zijn fijne, compacte steden met stuk voor stuk een gezellig centrum waar je je al snel thuis voelt. Mijn ideale weekendje op de Veluwe sluit ik graag af met een museumbezoek en daarna een goede maaltijd in een sfeervol eettentje. Wat is jouw ideale afsluiting van een weekendje op een vakantiepark op de Veluwe?