Reizen

Zuid-Afrika kent vele verschillende soorten natuur en diersoort en heeft zijn bijnaam daar aan te danken. Doordat er zo’n grote verscheidenheid is geen enkele vakantie hetzelfde. Het is natuurlijk onmogelijk om het hele land te ontdekken in een korte vakantie, maar tijdens een rondreis Zuid Afrika krijg je toch een aardige indruk. Welke plekken je zeker moet bezoeken tijdens je trip, volgen hieronder.

Swaziland

Dit land is geheel ingesloten door Zuid-Afrika en Mozambique en daarom kun je tijdens je vakantie in Zuid-Afrika deze plek ook zeker een bezoekje brengen. Het landschap van Swaziland is welbekend, vanwege zijn vele natuurreservaten waar je allerlei soorten dieren tegen zult komen. Bovendien kent Swaziland veel watervallen, rotsformaties en moerassen. In dit land is dus veel bezienswaardigheid. Handig om te weten is dat je in Swaziland niet kan pinnen en je dus voordat je het land bezoekt, aan de rand nog een pin automaat op moet zoeken.

Drakensbergen

Dit is een indrukwekkend bergketen, waar je eindeloos wilde natuur kunt spotten. Omdat het zo’n groot gebied is, kun je het beste een auto huren zodat je geen enkele plekje hoeft te missen. Zo zijn er enkele National Parks die je kunt bezoeken, waarbij je prachtige rotspartijen en wilde dieren kunt tegenkomen.

Krugerpark

Dit is het meest gevarieerde wildpark in Zuid-Afrika, waarbij je de Big Five tegen kan komen. Omdat het park zo groot is, kiezen veel mensen erover om zelf met een huurauto op pad te gaan. Echter, als je zoveel mogelijk diersoorten wil zien, kun je beter met een ranger op pad gaan. Hij of zij kent het park uit zijn of haar broekzak en kunnen daarom die sporen van de dieren beter volgen. De kans is daarmee groter dat je alle dieren ook daadwerkelijk gaat zien.

Panoramaroute

Als je toch al een auto hebt gehuurd, dan is de panoramaroute zeker een must-do. Dit is een autoroute die je door de natuurlijke hoogtepunten begeleidt. Het mooiste stukje langs deze route is toch wel de Blyde River Canyon. Dit is een gigantische kloof, waar je prachtig kunt wandelen langs watervallen en uitzichtpunten.  Met deze route zie je in ieder geval wel waar het de ‘gehele wereld in één land wordt genoemd’.

Mocht je na deze rondreis Zuid Afrika nog niet uitgekeken zijn? Dan boek je toch volgend jaar toch lekker nog een keer!