auto importeren duitsland

Bij snelheden van boven de 300 kilometer per uur dacht je vroeger vooral aan vliegtuigen en zeker niet aan auto’s. Auto’s die wel dergelijke snelheden wisten te halen, waren heel lang het alleenrecht van James Bond en later ook Michael Knight. Hoe anders is dat nu. Tegenwoordig koop je heel eenvoudig een auto die wél snelheden van ver boven de 300 kilometer per uur weet te bereiken. Gewoon, uit de fabriek en dus niet speciaal geprepareerd om deze toch duizelingwekkende snelheden te bereiken. In de wetenschap dat ook snellere auto’s getuned kunnen worden, zullen snelheden van boven de 400 kilometer per uur in de toekomst zeker ook gehaald worden. Aan de eigenaren van deze auto’s de bepaald niet eenvoudige opdracht wegen te vinden waar je dergelijke snelheden ook daadwerkelijk mag rijden.

Snelheidsmonsters

Iedereen kent het wel, auto’s die door uitgekiende tuning net even wat sneller gaan dan dezelfde auto die zo uit de fabriek gerold is. Bij de snelste auto’s die we kennen, is van tuning geen sprake. Wel hebben ze gemeen dat ze beschikken over twaalf cilinders. Hoewel de autowereld geen moment stilstaat, geldt de Dodge Charger SRT Helliot als dé snelste auto op de aardbol. Zelfs zonder wind in de rug weet deze bolide de 328 kilometer per uur te halen. Met slechts een kilometertje per uur minder kun je ook de Aston Martin Rapide S zeker een snelheidsmonster noemen en op de lijst van ‘moderne vliegtuigen’ bekleedt de Bentley Continental plaats drie met 322 kilometer per uur.

Soepeler en sneller

Ook de Cadillac CTS-V, de Porsche Panama, de Maserati Quattroporte en ook ‘gewoon’ de BMW M5/M6 Gran Coupe weten met speels gemak snelheden ver boven de magische 300 kilometer per uur grens te bereiken. En nee, vliegen kunnen ze nog net niet. Probleem voor de meeste mensen die wel zo’n snelheidsmonster in bezit zouden willen hebben, is de prijs van de wagens. Die prijs ligt nogal hoog en is voor Jan Modaal allesbehalve haalbaar. Misschien is het een idee voor chiptuning te kiezen. Om zo de motor in je trouwe auto krachtiger, zuiniger, soepeler en vooral sneller te maken. Het is een mooie eerste stap op weg naar de magische grens van 300 kilometer per uur.