Alle mannen hebben wel eens een identiteitscrisis. De meest bekende is natuurlijk de midlifecrisis. Het moment dat mannen hun haar gaan verven, een snelle auto gaan kopen en ineens keihard gaan sporten om de bierkilootjes eraf te krijgen. Helemaal niet erg en soms misschien juist wel goed, maar als je het doet, doe het dan goed. Wil je jezelf vernieuwen of verbeteren? Dan kun je er beter van te voren goed over nadenken zodat je zo tevreden mogelijk bent met het resultaat. Waarmee bereik je het meest? Waarbij worden onnodige risico’s genomen of juist vermeden?

 

Maak een lijst

Maak een lijst met dingen die jezelf wilt aanpakken. Vind je dat meer aandacht moet besteden aan vrienden en familie. Schrijf dat op. Hang het naast de spiegel, op de voordeur of welke plek dan ook dat je zelf veel ziet. Als je elk dag geconfronteerd wordt met de lijst dan zal je er voortdurend aan denken. Of elk geval: er is elke dag een reminder! Maak de lijst niet te lang, je moet in een oogopslag gelijk door hebben wat er gedaan moet worden. Is van de lijst aangepakt? Top, dan kan er iets nieuws opzetten. Gewoon lekker door gaan op die manier dan gaat het helemaal goed komen.

 

Online-ideeën

Wil je advies hebben of welke dingen je aankan pakken of wat je kan doen überhaupt. Er knaagt iets aan je maar je weet niet wat? Kijk dan eens op www.mannenaanrader.nl of www.mannencenter.nl. Het zijn beide lifestyle sites met allerlei dingen waar mannen gedurende hun leven tegen aanlopen. Leuke dingen zoals vader worden of mooie reizen maken, maar ook nare dingen zoals geldproblemen en kaal worden.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Of probeer het voor te zijn natuurlijk. Het makkelijkste is voorkomen in plaats van genezen, zodra je schade moet herstellen van iets dat maanden of misschien zelfs maanden heeft kunnen door ebben dan zal de schade des te groter zijn. Al met al is er aan alles wel iets te doen. Maar voor iedereen is er een andere methode om het aan te passen.