Weekendje weg met wat vrienden is altijd leuk. Maar vind jij al die weekendjes weg ook zo duur? En wil je ook graag een weekendje weg waarbij je niet extreem veel hoeft te betalen? Hier zijn een aantal tips voor het perfecte lowbudget weekendje weg met je vrienden.

 

De toerist uithangen in Amsterdam

Amsterdam is natuurlijk de toeristen stad van Nederland. Er komen per jaar miljoenen mensen vanuit de hele wereld om te zien wat Amsterdam nou echt zo een speciale stad maakt. Dit is precies wat jullie een heel weekend gaan doen. Omdat jullie natuurlijk al in Nederland wonen is de reis naar Amsterdam niet al te duur natuurlijk, daarnaast heeft Amsterdam natuurlijk 1 van de grootste stations van Nederland dus is het ook heel makkelijk bereikbaar. Wanneer je in Amsterdam bent aangekomen ga je alle tijd nemen om goed rond te kijken om te ontdekken wat Amsterdam eigenlijk allemaal te bieden heeft. Verder ga je ook mee doen aan alle gratis toeristenactiviteiten en Amsterdam eigenlijk bekijken vanuit de ogen van een toerist. Om geld te besparen kies je met je vrienden een heel goedkoop hotel zodat je heel goedkoop een weekend lang het ochtend, middag en avondleven van Amsterdam kunt gaan ontdekken.

 

Gratis roadtrippen

Voor gratis Roadtrippen ga je samen met je vrienden vanaf de plaats waar je je op dat moment bevind zo ver mogelijk proberen te liften. Verder zorg je zelf voor een tent en slaapspullen voor in de avond, maar ga je overdag proberen zover mogelijk proberen te liften. Op deze manier ga je enorm veel nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe plaatsen ontdekken. Je hoeft hier alleen je eten en je reis terug te betalen.

 

Weekendje uitgaan

Een heel weekend uitgaan word 1 van de zwaarste maar wel 1 van de leukste weekenden die je gaat mee maken. Het idee is namelijk dat je elke dag van het weekend in een andere stad bent waar je overdag natuurlijk de stad gaat verkennen en in de avond het nachtleven van die stad gaat meemaken. Je hoeft in dit weekend alleen je reis en de hotels te betalen.