Zeker Amsterdam is een ideale locatie als je je eigen woning wilt verhuren. Veel expats, studenten, jonge stellen of juist senioren wonen graag in de hoofdstad van Nederland. Ben jij wel klaar met de lage rente die je op je spaargeld krijg als je het bij de bank achterlaat? Dan is je woning verhuren in Amsterdam een aantrekkelijk alternatief.

 

Voordelen van eigen woning verhuren in Amsterdam


Zie jij het wel zitten om geld te verdienen door middel van de verhuur van je eigen huis? Je profiteert dan onder meer van de volgende voordelen:

– Beter alternatief dan lage rente bij de bank.
– Crisisbestendige investering van je spaargeld.
– Wil je je huis verkopen dan gaat dit gemakkelijker wanneer deze bewoond is.
– Fiscaal kan het diverse voordelen opleveren.

 

Aandachtspunten verhuur eigen woning

Ga niet over een nacht ijs als je je eigen huis in Amsterdam wilt verhuren. Er zijn een aantal regels waar je rekening mee moet houden. Denk ook na over zaken als: wie mag jouw huis huren? Wat doe je met je eigen spullen? Je woning is tenslotte een kostbaar bezit waar je zuinig op bent. Hoe doe je het met de afspraken rondom een bezichtiging? Wie regelt de sleuteloverdracht? Wat is een redelijke huurprijs? Dit zijn best lastige vragen als je hier nog nooit eerder mee te maken hebt gehad. Een intermediair tussen jou en de huurder kan daarom veel zaken eenvoudiger maken.

 

Wat doen een verhuurmakelaar

Kies jij voor je eigen woning verhuren in Amsterdam, dan is een verhuurmakelaar inschakelen een wijs besluit. Wat kan een makelaar zoal voor je betekenen?

– Professie en ervaring op het gebied van woningverhuur.
– Draagt zorg voor presentatie van je woning.
– Kennis van huurwetgeving.
– Aanspreekpunt bij acute problemen.

Geld verdienen door je eigen woning te verhuren is zeker geen slecht idee. Schroom echter niet om de hulp van ervaringsdeskundigen in te schakelen.