Het is nog herfst, maar het weer voelt al echt winters aan. Daarnaast is het bijna kerstvakantie en dat betekent: wintersport! Thermo ondergoed is zeker geen overbodige luxe als de temperaturen onder het nulpunt zakken. Daarom vertellen wij je welke verschillende opties je hebt als het op thermo ondergoed aankomt.

Materiaal

Het materiaal speelt een grote factor bij het maken van thermo ondergoed. Veelal worden er synthetische materialen gebruikt bij het maken van thermo ondergoed omdat dit goed isoleert en zacht is zodat het lekker zit. Deze materialen zijn:

  •       Polyamide is een materiaal dat voor ontzettend veel kleding wordt gebruikt. Natuurlijke vormen van polyamide zijn te vinden in zijde en wol, maar er wordt bijvoorbeeld ook nylon van gemaakt. Dat is elastisch en sluit nauw aan op de huid. Daarnaast is het makkelijk vervormbaar waardoor het een geschikt materiaal is om te gebruiken voor thermo kleding.
  •       Polyester is een stof die veel wordt gebruikt voor stoffen die niet mogen kreuken zoals thermo ondergoed. Het sluit eveneens goed aan op de huid.
  •       Elasthaan is een stof die door de mens gemaakt is. De oorspronkelijke stof is het eerdergenoemde polyester. Deze stof is enorm rekbaar en heel stevig. Daardoor is deze stof erg geschikt om kleding van te maken.

Naast al deze synthetische stoffen zijn er ook natuurlijke, biologisch afbreekbare stoffen die gebruikt worden om thermo ondergoed van te maken. Zo kan het garen Viloft Original gebruikt worden om de kleding van te maken. Dit is een stof die isoleert zodat de warmte binnenblijft maar ook genoeg ademt zodat je niet overmatig gaat zweten. Dat komt goed van pas bij wintersport aangezien je dan erg actief bezig bent.

Pasvorm

Er is een paar keer laten vallen dat deze materialen nauw aansluiten op de huid. Dit is van groot belang bij het aanschaffen van thermo ondergoed. Als dit niet het geval is houd je de warmte niet genoeg op de huid en heeft het eigenlijk geen zin om het ondergoed te dragen. Kies dus in elk geval voor een strakke pasvorm en pas je thermo kleding altijd eerst even om er zeker van te zijn dat je de juiste maat hebt aangeschaft.

Prijs

De prijzen van thermo ondergoed lopen nogal uiteen. Er zijn goedkope varianten die van mindere kwaliteit zijn. Daar zie je de naden van zitten als je er andere kleding overheen draagt en er komen snel gaten in. Bij het kopen van thermo ondergoed raden wij toch aan om er een beetje in te investeren. Het is belangrijk om goed warm te blijven en door thermo ondergoed van hogere kwaliteit te kopen, kun je er jaren mee vooruit in plaats van dat je elk jaar een nieuw paar moet kopen. Uiteindelijk ben je dan even veel geld kwijt.

Beeren

Een merk dat heel bewust bezig is met het maken van hoge kwaliteit thermo ondergoed is Beeren ondergoed. Zij hebben een breed assortiment aan thermo kleding. Beeren heeft zowel ondergoed voor dames als ondergoed voor heren en kinderen. Er zijn ook beeren T-shirts die goed aansluiten op je huid.