huidverzorging

Je huis is vast en zeker iets waar je gehecht aan bent en waar je zorgvuldig mee om wilt gaan. Bij huidverzorging zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de luchtvochtigheid en de zonsterkte. Zomers in de Algarve, Portugal moet je net wat beter op je huid letten als op het strand van Zandvoort bijvoorbeeld. Hoe zorg jij voor een goede huidverzorging?

De juiste bescherming tegen de zon

De zon zomers kan erg krachtig zijn, per locatie verschilt de zonsterkte. Zo is de sterkte van de zon rond het middellands zee gebied sterker dan op camping Appelhof op Terschelling… Om altijd goed beschermt te zijn tegen de zon smeren de meesten zich goed in, niet alleen omdat je anders verbrand maar omdat je er ook goed ziek van kan worden. Verschillende merken hebben producten die beschermen tegen de zon. Australian Gold heeft bijvoorbeeld zonnebrand is het assortiment voor lichte huid die snel verbrandt. Maar ook Zonnebrandlotion met bronzer voor een extra tintje.

Reguleer de luchtvochtigheid thuis

Ook de luchtvochtigheid is een grote factor bij hoe je huid zich gedraagt. Is de luchtvochtigheid te laag dan krijg je een geïrriteerde droge huid. Wat is een te lage luchtvochtigheid? Luchtvochtigheid onder de 40% is te laag en niet goed voor je lichaam. Ook een te hoge luchtvochtigheid is niet goed, als de luchtvochtigheid boven de 60% licht dan spreken we hierover. Op dit punt zal je de huismijt erg op z’n gemak stellen en ontstaat de kans op schimmelvorming in huis. Houd de luchtvochtigheid daarom tussen de 40 en 60 procent voor de ideale leefomstandigheden.

Reinig je huid

Mensen denken vaak dat het reinigen van je huid alleen belangrijk is bij puistjes of verwijderen van make-up. Maar door je huid op reguliere basis goed schoon te maken, houd je oneffenheden tegen en voel je je lekker in je vel. Het hebben van dit schone gevoel is gewoon prettig.