Indigofloor

Je hebt de kunststof gietvloer ongetwijfeld al ergens voorbij zien komen. De hoogwaardige vloer is namelijk steeds populairder aan het worden. Hoewel je de gietvloer eerst alleen voorbij zag komen bij garages wordt hij tegenwoordig ook gebruikt voor woonkamers. De reden hiervan is duidelijk: de trend van industrieel design sluit namelijk naadloos aan bij de gietvloer.

Voordelen van een kunstof gietvloer

Een groot voordeel van een kunstof gietvloer is dat de vloer zeer gemakkelijk te reinigen is. Doordat er geen sprake is van naden heb je namelijk nooit meer last van vieze naden of voegen. De gietvloeren zijn daarnaast ook vloeistofdicht, heb je dus een keer gemorst met drinken of een andere vloeistof? Dan is dit gemakkelijk te verwijderen. Al met al is het dus een vloer die zowel hygiƫnisch als praktisch is.

Een ander voordeel van een gietvloer is dat deze uitermate geschikt is voor vloerverwarming. De gietvloer wordt namelijk gegoten en heeft daardoor een maximale dikte van 6 mm. Dit betekent dat er direct contact is met de vloerverwarming wat ervoor zorgt dat de warmte goed wordt vast gehouden. Zo behaal je optimaal rendement uit je vloerverwarming en bespaar je ook nog eens op energie.

indigofloor

 

Twee soorten vloertypes bij een kunststof gietvloer

Er zijn twee soorten giertvloertypes namelijk de PU gietvloer en de Epoxy gietvloer. Heb je bijvoorbeeld een nieuwbouw woning dan is de PU gietvloer het meest geschikt. Dit vloertype is namelijk voorzien van een elastische laag. Bij nieuwbouw woningen is er vaak sprake van nawerkingen en door de elastisch laag veert de gietvloer mee om scheuren te voorkomen. Ben je op zoek naar de geschikte gietvloer voor je garage of schuur? Dan kan je beter gebruik maken van de Epoxy gietvloer. Deze zijn een stuk harder en sterker dan de PU gietvloer. Hierdoor is de vloer beter bestedig tegen zuren en vloeistoffen.