Tijdens de grote fashion weeks in New York, London, Parijs en Milaan laten duizenden modemerken hun nieuwe collectie zien voor de lente/zomer en herfst/ winter. De laatste jaren worden de men’s fashion weeks steeds drukker bezocht en is de mannenmode net zo belangrijk als de vrouwenmode. Om   Dit zijn de grootste trends die wij hebben gespot tijdens men’s fashion weeks voor de winter!

Wintertrends 2018 voor mannen

1. Back to the 90’s!

Grote pufferjassen, oversized kleding, fanny packs, trainingspakken… 90’s fashion is helemaal terug! Waar iedereen eerst voor schaamde dat broeken te groot waren is het nu helemaal hip om oversized kleding te dragen. Dit zien we niet alleen op de catwalk maar ook in tijdschriften en op de straten tijdens fashion weeks.

 

2. Shearling coats

Een warme jas voor de winter… Wie wilt dat nou niet? Een shearling coat is comfortabel, warm en modieus. Ook is het ideaal, omdat het jaren mee kan gaan. Handig dus voor de komende winters!

3. Earth tones

Aardetinten zijn chic, maar hebben ook een speels uiterlijk. Deze trend zien we steeds meer voorbijkomen tijdens fashion weeks en zijn dus deze periode ook helemaal weer terug!

4. Check(s)mate

Broeken met een geruite print in het grijs en zwart waren al een trend sinds de lente/zomer collectie van 2018, maar zien we nu ook weer terugkomen in meerdere kleuren. Een leuke trend die wat meer kleur geeft in de winter!

5. Geen daden, maar woorden!

Een trend was ontstaan toen Off-White designer Virgil Abloh in 2013 met zijn eigen merk jaarlijks collecties begon uit te brengen met verschillende woorden op kledingstukken, schoenen en accessoires. Winkelketens zoals Zara en H&M hebben hier een eigen draai aan gegeven en dus ook zelf kledingstukken geproduceerd om het betaalbaarder te maken voor mensen die met de trend meewillen gaan.

OWWW Amsterdam

OWWW is een Amsterdams merk dat staat voor ‘Once We Were Warriors’. De kledingcollecties van OWWW Amsterdam zijn comfortabel, functioneel en eye-catching door de uitgesproken details. Een kledingmerk voor echte mannen!

Klik hier voor de webshop van OWWW Amsterdam