Zonnepanelen

Het is geen groot nieuws dat zonnepanelen duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Door deze redenen zijn ze dus ook enorm populair geworden de laatste jaren, maar zijn zonnepanelen nou echt een goede investering? Lees hieronder waarom steeds meer mensen de zonnepanelen installeren!

Groot nieuws: zonnepanelen zijn de nieuwe trend!

Een woning met zonnepanelen levert meer op dan een normale woning. Onder andere houden de meeste bewoners met zonnepanelen meer geld over dan bij een normale woning, dit maakt het natuurlijk aantrekkelijker voor mensen om te investeren in zonnepanelen! Lagere maandkosten zijn ook belangrijk voor de hypotheekverstrekker. Die kijkt namelijk of de nieuwe eigenaar de kosten wel of niet kan betalen. Een woning met zonnepanelen heeft lagere kosten, dat maakt het een stuk eenvoudiger om financiering te krijgen.

Mooi nieuws: zonnepanelen gaan lang mee!

Zonnepanelen kunnen minstens 25 jaar lang mee met de tijd! Misschien denk je er niet aan om voor zo’n lange tijd nog in je nieuwe huis te gaan wonen. Daarom is het handig om voor de verhuizing de mogelijkheden te bekijken om de woning met zonnepanelen te verkopen. Mochten de nieuwe eigenaren geen zonnepanelen willen, dan is het ook mogelijk om de zonnepanelen apart door te verkopen. De marktwaarde van de zonnepanelen hangt af van een aantal zaken:

  • Leeftijd van de panelen
  • Oorspronkelijke aanschafwaarde
  • Verwachtende opbrengst voor de resterende levensduur
  • Waarde en looptijd van het groenstoomcertificaat

Voor 50 euro per paneel kun je de zonnepanelen ook mee verhuizen naar je volgende woning. Dit kan alleen wanneer je nieuwe woning een geschikt dak voor de panelen heeft. Maar let op! Heb je in het verleden een premie van de gemeente gehad voor het installeren van de zonnepanelen? Kijk dan goed na of hier niet een aantal voorwaarden aan verbonden zijn. Sommige gemeentes stellen als voorwaarde bijvoorbeeld dat de zonnepanelen gedurende een bepaalde periode niet verkocht of verwijderd mogen worden. Doe je dit toch dan moet je een gedeelte van de ontvangen premie terugbetalen.

Novavolt voor jouw zonnepanelen!

Zonnepanelen

Novavolt is een eersteklas installateur van zonnepanelen. Tijdens het volledige traject adviseert en werkt het professionele team van Novavolt met jou samen aan het project. Het team regelt alles voor de aanschaf van de zonnepanelen!

 

Klik hier voor meer informatie over NovaVolt Solar Energy.