inbraak

Hoewel het aantal inbraken in Nederland de afgelopen jaren wel is afgenomen, is het nog altijd zeer belangrijk om de beste sloten voor je woning te kiezen. De verbeterde mate van inbraakbeveiliging heeft namelijk een grote rol gespeeld in de afname van het aantal inbraken. In ons kleine landje wordt nog altijd 136 keer per dag een inbraak gepleegd. Indien jouw woning onvoldoende beveiligd is, zal je geheid een keer de klos zijn. We helpen je graag om dit te voorkomen door de beste sloten op een rijtje te zetten.

Sloten voor ramen en deuren

Helaas is er niet een enkel slot te benoemen die de beste oplossing is om de hele woning te beveiligen tegen inbraken. Voor de beveiliging van ramen en deuren worden namelijk verschillende sloten gebruikt. Deursloten zijn vaak ingebouwde cilindersloten. Overigens zien we ook steeds vaker elektronische sloten die wellicht nog beter zijn vanwege de afwezigheid van een sleutel. Als je echter kiest voor cilindersloten met een drie sterren SKGB keurmerk dan kunnen deze voor een meer dan gedegen inbraakbeveiliging zorgen. Voor ramen zijn de espagnolettensluitingen ideaal. Deze hebben een goed geïntegreerd slot en bovendien kan je de raam nog veilig in een kiepstand open laten staan.

Plaatsing van hang- en sluitwerk

Niet alleen de keuze voor de beste sloten is van belang om je woning zo goed mogelijk tegen inbraken te beschermen. De plaatsing van het hang- en sluitwerk moet ook op de best mogelijke manier worden uitgevoerd. Het allerbeste slot dat niet correct is geplaatst, kan namelijk door een inbreker zonder problemen opengebroken worden. Maak daarom voor de plaatsing van hang- en sluitwerk gebruik van een erkende slotenmaker. Deze vakmensen hanteren een vaste werkwijze bij het plaatsen van de sloten. Dit zorgt ervoor dat je van de optimale beveiliging geniet, die de beste sloten kunnen bieden.