Bruidsfotorgafie

Bruidsfotografie: zo creëer je de mooiste foto’s

Het is zover, de klus (of wellicht eerste klus) is binnen! Of het nou de bruidsfotografie betreft voor een familielid of die van een kennis: het blijft spannend. Het betreft immers de mooiste dag uit het leven van het bruidspaar en het is de bedoeling dat jij dit weet vast te leggen op foto’s. Daarnaast heb je maar één kans om de juiste foto te schieten. Hoewel de bruiloft na een dag voorbij is zijn het de foto’s die blijven bestaan en die moeten het prachtige gevoel van de trouwdag weerspiegelen. Om te zorgen dat deze dag een succes wordt hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Tips voor bruidsfotografie

1. Zorg dat je altijd op scherp staat

Bij bruidsfotografie kom je de mooiste hoogtepunten tegen en deze wil je het liefst allemaal vastleggen. Hoewel dit niet lukt is het wel aan jou de taak om ervoor te zorgen dat dit in 9 van de 10 gevallen wel het geval is. Zorg er als bruidsfotograaf dus voor dat je continu op scherp staat, van een huilende moeder tot een knuffel tussen eeuwenoude vriendinnen. Zorg er daarnaast voor dat je aanwezig bent voordat alles begint. Je wilt een bruid en bruidegom die zich klaar maken voor deze grote dag uiteraard niet missen.

2. Zoek naar de juiste locatie

Als bruidsfotograaf zal je foto’s gaan maken van de gehele bruiloft, van het buffet en de gasten tot aan het feest. Uiteraard zal je ook een momentje nemen na de ceremonie om foto’s te maken van het bruidspaar. Het mooist is om dit te doen op een prachtige locatie. Doe als bruidsfotograaf dus onderzoek naar locaties die hier aan voldoen. Zoek naar een strand of bos in de nabije omgeving om zo te zorgen voor de ultieme trouwfoto’s.

3. Wees je bewust van de tijd

Iedere dag heeft zijn mooiste momenten als er wordt gekeken naar het tijdstip. Hier dien jij als bruidsfotograaf rekening mee te houden, je wilt immers zorgen voor de mooiste lichtinval. Oefen daarom voor de hand met verschillende tijdstippen op de locatie. Heb je een perfect tijdstip in je hoofd voor een foto bij zonsondergang? Communiceer dit naar het bruidspaar. Zij willen immers de mooiste foto die jij tijdens zonsondergang kan schieten.