We weten al langer dat een goede hygiƫne in huis erg belangrijk is, maar het schoonmaken van elke kamer kan nogal veel tijd in beslag nemen. Hoe krijg je dan alles zo snel en makkelijk mogelijk schoon met schoonmaakmiddelen? In deze blog zetten wij de beste schoonmaaktips onder elkaar op een rij!

 

Witte azijn

Neem een stukje keukenpapier of een doekje met witte azijn en laat dit vervolgens 15 minuten op de vlek liggen. Het zuur van de azijn verwijdert namelijk de vlekken en zorgt ervoor dat de plek waar de vlek eerst zat weer glanst! Ga er dan met een schoon doekje eroverheen. Dit kun je ook gebruiken voor het schoonmaken van je douchekop door een plastic tasje met witte azijn te vullen en vervolgens om de douchekop heen te laten hangen voor een nachtje. De volgende ochtend haal je het eraf en laat je de douche even lopen. Zo krijg je weer een schoon douchekop!

Maizena

Voor streepvrije ramen en het schoonmaken ervan heb je geen speciale schoonmaakmiddelen voor nodig. Hier kun je een theelepel Maizena voor gebruiken met wat witte wijnazijn en water. Veeg dan vervolgens met een doek langs je ramen om zo schoon mogelijk, maar op een snelle manier al het vuil dat erop zit te verwijderen.

Wegwerpdoekjes

Misschien ken je de truc al, maar met wegwerpdoekjes veeg je zonder enige moeite de viezigheid en het stof in het toilet, de keuken, badkamer en meubels.

Allesreiniger

Gebruik je een normale vaatdoek met schoonmaken? Voeg dan een allesreiniger eraan toe, hiermee krijg je bijvoorbeeld deuren al snel schoon. Gebruik je liever een microvezeldoekje? Met warm water heb je je deuren binnen een snelle tijd al schoon.

De beste schoonmaak!

Blinck is de betrouwbare specialist in schoonmaak! Het bedrijf heeft een breed aanbod aan schoonmaakdiensten. Dit houdt in: een optimale kwaliteit voor reguliere schoonmaak en periodieke onderhoud voor een eerlijk tarief.

Bekijk hier het aanbod!