Autolease

Autolease is een vorm van huren, je huurt een auto bij een leasemaatschappij waarbij je een vast bedrag per maand betaald waarbij alle kosten en onvoorziene kosten voor de auto worden betaald door de maatschappij. Bij het leasen van een auto zijn verschillende vormen mogelijk. Dus heb jij besloten om gebruik te maken van een lease auto of ben je benieuwd naar welke vorm voor jou interessant is? Wij lichten de verschillende vormen voor je uit.

Financiële autolease

Financiële autolease is een zakelijk vorm van leasen waarbij de auto jouw eigendom wordt. Je hoeft de auto na de looptijd dus niet in te leveren maar de auto is na de looptijd van jouw. De leasemaatschappij betaald als het ware jou auto waarbij jij ze maandelijks terug betaald. Een voordeel aan financiële lease is dat doordat de auto jouw eigendom is, je ook te maken hebt met verschillende voordelen. Zo kan je btw terug vorderen, kom je in aanmerking voor fiscale voordelen, heb je geen max. aantal kilometers en kan je in de auto investeren. Wil je boetevrij inlossen? Dit is altijd mogelijk.

Voordelen:

Auto is jouw eigendom

Fiscale voordelen

BTW terugvorderen

Geen max. kilometers

Je hebt iets aan de investeringen in je auto

Nadeel:

Kosten voor onderhoud, verzekering en belastingen voor eigen kosten

Operationele autolease

Bij operational autolease wordt jij geen eigenaar van de auto en is de auto eigendom van de leasemaatschappij. Bij operationele lease zijn er twee vormen: netto operational lease en full operational lease. Netto operational lease is eigenlijk gelijk aan financial lease. Je huurt de auto waarbij je aan het einde van de looptijd eigenaar wordt van de auto. Bij full operational is dit niet het geval. De leasemaatschappij betaald alle kosten voor de auto, van onderhoudskosten tot verzekeringskosten. Je sluit als het ware een all inclusive contract af voor het gebruiken van de auto waarbij je een maandelijks bedrag betaald.

Voordelen:

Alle kosten zijn voor de rekening van de leasemaatschappij

Vast bedrag per maand

Nadeel:

Auto wordt geen eigendom en dient na de looptijd te worden ingeleverd

Wil je graag meer weten over de vormen van autolease? Neem dan vrijblijvend contact op met Autoradam. Zij vertellen je graag meer over welke vorm van lease het beste bij jouw wensen en eisen past.