Een ongeluk zit nou eenmaal in een klein hoekje. Een aanrijding met de auto kan ons allemaal overkomen. Je kijkt even niet goed in je spiegel waardoor je een paaltje mist of iemand anders in het verkeer is niet oplettend en remt te laat waardoor je schade hebt aan je bumper. Maar wat doe je in dit soort situaties? Wij hebben het autoschade melden stappenplan voor je opgesteld.

 

Autoschade melden bij enkelzijdige schade

Autoschade melden bij enkelzijdige schade spreekt voor zich, je hebt schade geleden waar geen andere weggebruikers bij zijn betrokken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het paaltje die je hebt gemist in je achteruitkijkspiegel.

Stappenplan bij enkelzijdige schade:

  1.  Breng jezelf en eventuele passagiers in veiligheid. Sta je op een weg met veel verkeer? Bel dan indien nodig 112   voor het afzetten van de weg.
  2.  Vul het schadeformulier in, hierbij speelt de schuldvraag uiteraard geen rol. Je hebt het allemaal aan jezelf te   danken 😉
  3.  Is de schade zo erg dat je niet verder kan rijden? Bel dan uw verzekeraar of pechhulp.
  4.  Neem contact op met uw verzekering om te zien welke schade gedekt wordt. Heb je een all risk verzekering? Dan heb je mazzel. Heb je slechts WA-verzekering? Dan zou je zelf in de buidel moeten tasten.

 

Autoschade melden bij tweezijdige schade

Autoschade melden bij tweezijdige schade heeft betrekking op schade waarbij een andere weggebruiker is betrokken. Hierbij is het belangrijk wie ‘schuld’ heeft, door wie is de schade veroorzaakt? Indien het niet jouw schuld is dan betekent het dat de tegenpartij aansprakelijk is voor de schade.

Stappenplan bij tweezijdige schade:

  1.  Breng ook hierbij jezelf en eventuele passagiers in veiligheid en bel indien nodig 112 voor hulp.
  2.  Is er sprake van letselschade? Schakel dan de hulpdiensten in. Is er enkel sprake van blikschade? Rij dan naar   een rustige plaats om daar het schadeformulier in te vullen. De politie is in dit soort gevallen niet nodig.
  3.  Als uw auto weggesleept moet worden dan kan je het nummer bellen op je groene kaart.
  4.  Stuur het schadeformulier op naar je verzekeringspartij