Wanneer u binnenkort gaat verhuizen naar Den Haag of er net woont bent u waarschijnlijk nog niet helemaal ingeburgerd. Het kan even duren voor u alles weet over Den Haag en u echt mee kunt praten over de stad. Zowel tegen stadsgenoten en tegen vrienden is het leuk om te vertellen over de stad waar u in woont. Met deze blog geven we u al enkele leuke weetjes over de stad, zo bent u sneller op de hoogte van Den Haag. Door af en toe dingen te lezen over de stad kunt u alles uit uw woonplaats halen. Zo wordt het wonen in Den Haag nog leuker!

Weetje 1: Meer dan 20 musea

In Den Haag is veel cultuur te snuiven, van Nederlandse cultuur tot plaatselijk, alles is in Den Haag te vinden. Dit is mooi tentoongesteld in de ruim 20 musea. Het Mauritshuis is een voorbeeld van zo’n mooi museum en is opgericht in de 19e eeuw. Hierin zijn de mooiste schilderijen te vinden uit de Gouden Eeuw, onder andere het beroemde meisje met de parel. Zeker een bezoekje waard.

Weetje 2: Ooievaar als mascotte

Den Haag heeft als mascotte een ooievaar, dit is misschien wel bij u bekend. Dit is onder andere terug te vinden in het logo van de Haagse voetbalclub ADO Den Haag. De traditie om als stad een mascotte te hebben is begonnen in de middeleeuwen, Den Haag houdt dit nog altijd in stand.

Weetje 3: 180 verschillende nationaliteiten

Den Haag is een hele multiculturele stad en dat is wel terug te zien in de imposante cijfers. Er wonen 180 verschillende nationaliteiten in Den Haag. Dit is helemaal indrukwekkend als u bedenkt dat er 195 erkende staten zijn in de wereld. Wij vragen ons dan ook af welke staten er nog niet het mooie Den Haag hebben ontdekt.

Weetje 4: Een van de groenste steden van Europa

Als u door Den Haag fietst of wandelt valt het al snel op: Den Haag is heel groen met alle bomen en parken. Den Haag is dan ook een van de groenste steden van Europa met meer dan 110.000 bomen. Daarnaast heeft Den Haag ook bijna 900 hectare park en dat in de stad.

Weetje 5: Verhuisbedrijven in Den Haag zijn de beste

Moet u nog verhuizen naar Den Haag? Dan bent u met een verhuisbedrijf Den haag zeker aan het juiste adres. U zou natuurlijk zelf uw verhuizing kunnen doen, maar door een verhuisbedrijf uit Den Haag in te schakelen bent u vrijwel verzekerd van een soepele verhuizing. Zij kunnen u helpen met het verhuizen van al uw spullen. Ook kunt u hier een verhuiswagen huren in Den Haag, voor degene die het echt zelf willen doen.

Den Haag de mooiste stad van Nederland?

Als u het aan ons vraagt is Den Haag de mooiste stad van Nederland. Al is het niet door de mooie musea, dan is het wel door de vele parken. Natuurlijk verschilt dit per persoon, maar verhuizen naar Den Haag is altijd goed.