Zomer

Vaak liggen sporten in de zomer stil, vanwege het warme weer en de vakantie periode. Zelf zijn er wel een aantal sporten die je gewoon lekker kan beoefenen om beter te worden of gewoon om de tijd door te komen. Welke sporten moet je aan denken?

Voetbal

De perfect bezigheid om de zomer door te komen, lekker met de bal naar een veldje en lekker ballen. Gezond bezig en je komt in vorm voor het komende seizoen. Ook met voetbal zijn er genoeg spelvormen die je kan doen. Denk aan 9 maanden, het snelheidsspel of 1 tegen 1 op klein veld en met kleine doelen. Vrijwel iedere straatvoetballer kent deze spellen. 9 maanden: iemand in doel, de rest moet scoren, iedereen heeft 9 levens en de gene op doel heeft de levens die die in het begin heeft afgesproken. Ieder gemaakt doelpunt gaat er een leven af bij de doelman, mis je het doel of word je schot gevangen dan moet je op doel.

Paardrijden

Ook zomers kan je lekker paardrijden, veel maneges bieden zomers extra lessen of cursussen aan. Op deze manier blijf je lekker met de paarden sport bezig en blijven de paarden fit voor het komende seizoen. Perfect voor de echte paardenliefhebber zijn de paarden kampen. Een week of weekend op een manege blijven slapen en hier de hele dag met paarden bezig zijn. Bereid je vervolgens weer voor op het aanstaande seizoen met nieuwe paardenbenodigdheden.

Suppen

Suppen is misschien niet de meest bekende sport, wellicht wist je niet eens dat het een sport was. Suppen staat voor stand-up-paddle ook wel peddelsurfen genoemd waarbij je staand op een surfboard over het water komt. Op de zelfde manier als echt surfen laat je je voort bewegen over de golfen maar stuur je doormiddel van een paddel.